Transport van je muziekapparatuur

Transport van je muziekapparatuur

Wanneer je als serieuze artiest op tour gaat of op veel verschillende plekken speelt, dan breng je natuurlijk het liefst al je eigen geluidsapparatuur mee. Als publiek wil je nog wel eens vergeten hoe essentieel al deze gear eigenlijk is voor zo’n show. Er moet worden gesleept worden met microfoons, dj-uitrusting, geluidsapparatuur en soms zelfs een hele lichteffect-uitzet. Al dit soort apparatuur is bijzonder kwetsbaar en kost erg veel geld, maar omdat het zo onmisbaar is voor een geweldige show of een uitzinnig evenement, is het ook onmisbaar. Hoe kun je het transport van dit soort gear nou het beste aanpakken?

Transport van geluids- en evenementen apparatuur

Vervoersmiddel

Dit soort apparatuur is dus vaak erg waardevol en vereist een goede aanpak in transport. Omdat je waarschijnlijk wel vaker met deze apparatuur op pad zult gaan, kun je het beste investeren in een aantal middelen om dit transport zo veilig mogelijk te maken. Zorg in de eerste plaats voor een geschikt voertuig, zoals een busje of een camionette. Vervolgens kun je bij worksystem.nl terecht voor diverse opties om de laadruimte zo efficiƫnt en veilig mogelijk in te richten. Je vindt bij worksystem.nl ook overige praktische middelen die handig kunnen zijn wanneer je veel moet vervoeren.

Flightcases

Het is een absoluut vereiste om je apparatuur in een beschermende opslag te vervoeren. Hier bestaan speciale flightcases voor, die zeer robuust zijn. Je kent ze misschien wel van vroeger als grote houten zware donkere kisten op wieltjes. Tegenwoordig heb je echter ook uitstekende opties in hoogwaardig kunststof, waardoor ze een stuk lichter zijn en makkelijker te handelen. Je kunt de kunststof flightcases eenvoudig en veilig transporteren op rolcontainers en dolly’s.

Tweedehands of nieuw op maat

Wanneer je budget niet zo hoog ligt en je al een flink deel uit hebt moeten geven om het juiste vervoermiddel aan te schaffen, kun je kijken of je dergelijke flightcases tweedehands online of in speciale winkels kunt vinden. Heb je echter iets meer geld te spenderen, dan is het aan te raden om de flightcases op maat aan te schaffen voor het apparatuur dat je wil transporteren. Zoek je iets voor je muziekinstrumenten, voor alle kabels of voor je mix-installaties, voor alle soorten apparatuur bestaat de juiste flightcase, die speciaal is ontworpen om je gear zo goed mogelijk te beschermen. De binnenkant is vaak vormgegeven met een schuiminterieur dat je precies kunt laten passen op maat van jouw apparatuur. Daarnaast kun je bij de aanschaf van meerdere flightcases het zo uitzoeken dat ze als stapelbakken op elkaar passen, wat handig is voor het inladen van de laadruimte.

dante