Bewegen op muziek

Bewegen op muziek

Bewegen is voor iedereen gezond. Muziek maakt bewegen leuker en gemakkelijker. Er zijn veel verschillende manieren om op muziek te bewegen. Het is zeker dat er voor iedereen een manier van bewegen op muziek is te vinden die passend is.

Dansen op muziek

Heerlijk uit je dak gaan op je favoriete muziek is misschien wel een van de meest ontladende bezigheden voor zowel lichaam als geest. Wanneer je dit doet in een disco, een concert, festival of danscaf√© is het tevens een sociaal evenement. Voor zo’n gelegenheid wil je er goed uitzien en trekken de meeste mensen nette broeken, blouses of jurken aan. Tijdens het dansen is het wel erg wenselijk dat je iets draagt waarin je je gemakkelijk beweegt. Er zijn vooral veel jurken en broeken voor dames die heel geschikt zijn om in te dansen. Aangezien dames over het algemeen veel meer tijd besteden aan hun kleding is het logisch dat er meer keuze is in jurken en broeken voor dames. Veel jonge mannen lopen in hun vrije tijd in een spijkerbroek. Deze broeken zijn door hun stugheid echter minder geschikt om lekker in te dansen.

Sporten op muziek

Sporten op muziek is een in de westerse wereld een trend. Zumba is erg populair bij vrouwen. Hierbij dragen ze elastische broeken en tops zodat de kleding geen belemmering vorm bij de snelle bewegingen die met Zumba gepaard gaan. De muziek die bij deze sprot gebruikt wordt, is dan ook erg opzwepend.Tijdens de warming-up en de cooling-down wordt er muziek gekozen met een iets trager ritme.

Maar ook langzame sporten voor het stretchen van de spieren, zoals Yoga, wordt op muziek gedaan. Het ritme van de bewegingen wordt door de muziek aangegeven.

Ook ouderen mensen gebruiken muziek om fit te blijven. Er zijn speciale clubs voor deze doelgroep. Voor mensen die dit liever thuis in alle privacy doen zijn er op internet begeleidende filmpjes te vinden waarbij de muziek zorgvuldig is uitgekozen.

Bij sporten die buiten plaatsvinden zoals hardlopen of fietsen is het ook prettig om muziek op d achtergrond te hebben. Zorg er in dat geval wel voor dat je ook alert kunt blijven op wat er om je heen gebeurd, zodat er geen ongelukken ontstaan doordat je te geconcentreerd bent op de muziek.

Klusjes doen op muziek

Iedereen heeft in zijn leven de nodige klusjes te doen die uit noodzaak ontstaan. Wanneer je deze klusjes onder begeleiding doet van leuke muziek zul je er meer plezier aan beleven en heb je het klusje gegarandeerd eerder klaar. Daarbij is het wel belangrijk om de veiligheid in de gaten te houden. Harde muziek draagt je door het vervelende karwei heen maar als er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan met bijvoorbeeld machines of verkeer dien je ervoor te waken dat je de omgevingsgeluiden ook hoort. Tevens is de manier waarop je de muziek beluistert een issue. Een koptelefoon met kabeltjes kan in de weg gaan zitten of je kunt ergens achter blijven haken tijdens de bewegingen. Een draadloze koptelefoon gebruiken of de muziek door luidsprekers beluisteren is daarom meer geschikt hiervoor.

dante