Zangles

Zangles

Onder zangles wordt het leren van zangtechnieken en ademhalingstechnieken verstaan. Hierbij zijn onderstaande factoren erg belangrijk.

Lichaamshouding

De eerste pilaar is de lichaamshouding. Zingen doe je namelijk niet enkel met je stem, maar met het gehele lichaam. Hierbij is een goede basishouding dus erg belangrijk. Naast dat het er mooier uit ziet om naar iemand te kijken welke netjes rechtop en zelfverzekerd staat, doet dit ook veel goeds voor je ademhaling, uithoudingsvermogen en vrijheid van bewegen.

Bij het vrij maken van ruimte voor je longen, buik en middenrif, zijn een paar zaken welke je goed in de gaten moet houden.</p>

Een goede houding zorgt er tevens voor dat je minder snel last krijgt van pijn, het opnemen van zuurstof gaat gemakkelijker en je voelt je simpelweg lekkerder.

Ademhaling

Omdat ademen een volautomatisch proces is, gebeurt dit allemaal onbewust. Dit veranderd wanneer men zenuwachtig is, je jezelf inspant, als je verkouden bent of bijvoorbeeld tijdens het zingen.

Er zijn twee typen ademhaling. De borstademhaling en de middenrifademhaling. Door het omhoog en naar voren trekken van je tussenribspieren krijgt de borstholte meer ruimte. Dit noemt men de borstademhaling.

Door het middenrif richting de buik te trekken ontstaat er meer ruimte in de buik. Dit wordt de middenrifademhaling genoemd.

dante